LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

SoundSupradose.com, un proiect Creative Commons

de veiozaarte  |  19 noiembrie, 2012  |  0 comentarii

Prin 2006, baietii si fetele de la WFMU – cel mai longeviv post de radio american, finantat de ascultatori – au inceput alcatuirea unei baze de date cu „non-commercial, copyright-free music”. Astfel, ii incurajau pe tinerii artisti sa isi distribuie liber creatiile si sa nu mai fie paranoici cu privire la drepturile de autor. Proiectul a fost atat de bine primit, incat au obtinut peste 400 000 de dolari pentru a-l pune in aplicare. Au creat, in doar cativa ani, o comunitate ce numara mii de trupe si compozitori, pe langa sutele de mii de ascultatori.

Inspirati de povestea lor de succes si de filosofia Creative Commons, am adus pe scena mioritica SoundSupradose.com. O colectie de piese ale unor artisti de prin toate colturile lumii – Rusia, Elvetia, Statele Unite, India, Japonia. Utilizatorii au totala libertate de a le folosi cum vor, de la remixuri la redistribuire sau adaugare in propriile colectii online. Misiunea noastra e sa incurajam in Romania acelasi trend pozitiv pe care WFMU l-a creat in America. Nu ducem lipsa de talente, trebuie doar sa intelegem ca „Gratis e bine” si ca poti obtine rapid notorietate daca lasi oamenii sa te asculte.

Sub sloganul „Stay away from the Trend!”, pe SoundSupradose.com am urcat genuri cuprinzatoare ca Chill Out, Trip Hop ori Dubstep, precum si subgenuri / fusionuri IDM, Shoegaze, Psych Rock sau Progressive. Asta nu inseamna ca ne limitam doar la muzica experimentala, ci suntem deschisi oricaror noi provocari. Asa ca, daca stii sa faci muzica, nu ezita sa ne dai un semn, poti oricand sa devii urmatorul artist promovat de Sound Supradose!

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *