LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

STRANGERS Script Lab - 2'nd session

de veiozaarte  |  31 octombrie, 2011  |  0 comentarii

București, 31 octombrie 2011 A doua sesiune a concursului de scenarii Strangers Script Lab, organizat de Strada Film, cu ajutorul Uniunii Europene și în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities, va avea loc în perioada 2 – 6 noiembrie 2011, în Delta Dunării, la Somova.

Sesiunea finală a laboratorului de scenaristică aduce față în față specialiști din domeniul filmului, români și invitați de peste hotare, cu prezența directorului organizației non-guvernamentale Policy Center for Roma and Minorities, Valeriu Nicolae. Toate costurile de acomodare și de transport vor fi asigurate de către organizatori, cu sprijinul Citroen România – maşina oficială a workshop-ului Strangers Script Lab – care va transporta invitaţii la locaţia stabilită.

Tutorii celei de-a doua sesiuni Strangers Script Lab, care vor discuta proiectele înscrise în concurs și care vor selecta un câștigător, sunt următorii:

–       Edward Lawrenson (critic de film „Screen International”, director artistic „London Film Festival”);

–       Matthieu Darras (fondator Nisi Masa, director artistic Bratislava IFF, membru al „Semaine de la Critique”, critic de film la revista „Positif”);

–       Cătălin Mitulescu (regizor, scenarist – „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”, „Loverboy”);

–       Alex Muntean (producător de film);

–       Tudor Jurgiu (regizor – „Nunta lui Oli”; asistent universitar catedra de Scenaristică, UNATC).

Scenariștii participanți la cea de-a doua etapă sunt:

–       Andra Chiriac „Odată, de ziua națională”  (România)

–       Bogdan Mureșanu „Unde este Sofia?” (România)

–       Cristina Bîlea „Vara s-a sfârșit” (România)

–       Monica Mitarcă „Ferestre” (România)

–       Pedro Collantes „Străini” (Spania)

–       Zadok Zemach „ E drum lung până la București” (Israel)

Pe durata primei sesiuni de workshop Strangers Script Lab, scenariștii au petrecut o săptămână de studiu și scris la Micloșoara, într-o cabană de vânătoare, fiind coordonați de tutorii invitați să discute proiectele în detaliu. În timpul dintre cele două etape, aceștia au dezvoltat treatment-urile având drept suport feedback-ul creativ primit din partea cititorilor, iar cu o săptămână înainte de etapa finală a laboratorului au trimis scenariile în stadiul de prim draft de lungmetraj.

Toate lucrările înscrise în concurs vor fi discutate pe durata sesiunii de workshop de la Somova, Delta Dunării, acolo unde se vor organiza întâlniri unu-la-unu, dezbateri de grup, precum și o sesiune de pitching, în care fiecare participant își va susține proiectul în fața comisiei. Cel mai bun lungmetraj apreciat de comisie va fi premiat cu 2000 de euro la sfârșitul laboratorului.

Laboratorul de scenaristică Strangers Script Lab are ca scop obținerea unor scenarii profesioniste, care au potențialul de a deveni filme de succes, cât și crearea unui context creativ care să încurajeze tinerii scenariști să interacționeze cu oameni din domenii artistice cât mai variate.

Strangers Script Lab este un proiect organizat de Strada Film, cu sprijinul Street Delivery, British Gallery, Institutul Francez, Citroen, Lenovo, Anthony Frost, Aqua Carpatica, Bristot Coffee, Grolsch, Tataia, Feeder, The One, Radio Guerilla şi Veioza Arte.

Proiectul face parte din campania REACT implementată de Policy Center for Roma and Minorities şi sprijinită de Comisia Europeană, o campanie pilot care se concentrează pe creşterea nivelului de conştientizare cu privire la problemele sociale întâmpinate de cetăţenii romi, precum şi pe schimbarea atitudinilor negative faţă de aceştia.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *