LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Se joaca cu casa deschisa la lorgean theatre

de veiozaarte  |  10 aprilie, 2012  |  0 comentarii

Cistigatoarea primei rezidente oferite de lorgean theatre este poetul si dramaturgul american Lyn Coffin. Proiectul cistigator se numeste BECOMING ROMANIA (Godot is Waiting). Lyn va locui in Sipotul Fintinilor in luna mai 2012 si va avea prilejul sa afle cit de dramatica este viata intr-un apartament de 32 m2.

   Lyn Coffin, care se descrie ca fiind o „poeta/scriitoare/traducatoare/calatoare”,  are deja o cariera indelungata care include premii pentru textele traduse, trei carti de poezie publicate, numeroase piese de teatru jucate in SUA si poezii citite in public alaturi de Joseph Brodsky, Czeslaw Milosz sau Philip Levine (toti trei castigatori ai premiului Nobel). Pe parcursul rezidentei de la lorgean theatre, Lynn va folosi indiciile gasite in oras si in apartamentul-teatru pentru a-si crea o noua identitate si o imagine proprie asupra Romaniei, pe care o va reflecta in piesa de teatru pe care o va scrie in timpul rezidentei.

   In asteptarea ei, lorgean theatre va deschide stagiunea oficiala pe 2012 cu trei premiere: Oracol, de Rucsandra Pop, cu Gratiela Badescu, pe 11 aprilie, Unpredictable Me de/cu Madalina Dan, pe 22 aprilie si O zi de vara de Slavomir Mrozek, cu Alexandru Nagy, Stefan Pavel, Raluca Aprodu, regia Alexandru Robert Nagy, pe 29 aprilie. Inscrierile pentru piese se fac la lorgeantheatre@nullgmail.com

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *