LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Fundația Friends For Friends deschide inscrierile pentru Premiile Superscrieri, ediția a IV-a

de veiozaarte  |  1 septembrie, 2014  |  0 comentarii

Fundația Friends For Friends creează tradiție în premierea jurnalismului narativ și a scrierii creative din România și deschide înscrierile la cea de-a patra ediție a competiției Premiile Superscrieri, non-ficțiuni care schimbă lumea.

Fundația invită toți autorii de creative non-fiction să participe cu cele mai bune lucrări de anul acesta, până pe 30 septembrie 2014, pe site-ul www.ffff.ro –  exclusiv pe baza unui formular online.

key visual 800x600

Cu un istoric la primele trei ediții de 500 de participanți cu aproximativ 1000 de lucrări înscrise, cu peste 50 de câștigători și premii în valoare totală de 15 000 de euro, competiția își propune să încurajeze în România acele povești puternice și texte de calitate care informează corect, emoționează, modifică percepții și atitudini.

Materialele pot fi înscrise la cele cinci categorii de concurs (Reportaj, Eseu, Opinie, Portret și Fotojurnalism) și vor fi evaluate de un juriu reprezentat de: Mona Dîrțu – președintele juriului, Ani Sandu, Cătălin Tolontan, Cristian Movilă, Dan Duca, Gabriel Dobre, Liviu Iolu, Luca Niculescu, Marius Chivu, Mihnea Măruţă, Paul Radu, Simona Tache, Teodor Tiță, Vlad Mixich și Vlad Petreanu.

Mona Dirtu_presedinte_juriu„Superscrieri e un proiect vital, cred eu, pentru jurnalismul românesc – a apărut în cei mai crunți 3-4 ani din istoria breslei și a reușit, cumva, să sune adunarea, să strângă ceea ce e valoros în zona luminoasă, vie, a unei noi generații de jurnaliști. Așa s-a articulat un fel de confrerie – admirabilă prin fronda ei – a celor cărora nu le e rușine să spună că sunt jurnaliști. Dimpotrivă, mai și cred că non-ficțiunile lor chiar pot schimba lumea.”  declară Mona Dîrțu, președintele juriului.

Superscrieri crește de la un an la altul având alături prieteni și susținători care se implică activ. În premieră, se bucură de susținerea BRD – Groupe Société Générale, în calitate de patron al acestei ediții, care consideră parteneriatul cu Superscrieri o investiție directă în comunitate și în educație.

Se vor oferi  17 premii, din care: cinci premii I pentru fiecare categorie, în valoare de 500 de euro fiecare (susținute de Orange România, FAN Courier și Friends\TBWA), premiul special Superscrierea Anului în valoare de 1000 euro (susținut de Cercul de donatori/TFN România) și Premiul Special al Juriului. 

Lansată în 2011, competiția Premiile Superscrieri își propune să încurajeze în România tipul de scriitură care dă câștigătorii de premii Pulitzer, prin stimularea unei clase de autori, editori și publisheri cu simț răspundere față de cititori. Superscrieri s-a dezvoltat în 2014 pe încă două direcții majore: Superscrierea Cititorilor, ediția a două susținută de Orange România și programul Bursele Superscrieri, realizat împreună cu Avon România.

Sorin_Tranca_presedinteFFFF

„Acest firav (încă) Pulitzer românesc are misiunea declarată de a încuraja şi creşte autori care, prin forţa scriiturii lor, aduc în faţa publicului relatări mai robuste, mai documentate, mai puţin frivole, care în final să poată genera schimbarea unei societăţi tot mai uşor de manipulat şi de antagonizat.“  declară Sorin Trâncă, preşedintele FFFF si iniţiatorul competiţiei.

.

Ediția actuală a Premiilor Superscrieri nu ar fi fost posibilă fără susținerea partenerilor și prietenilor:

Patron al ediției actuale: BRD – Groupe Société Générale, sponsor principal – Avon România, sponsori de categorie: Orange România, Cercul de donatori/TFN România, FAN Courier și Friends\TBWA.

Super-prieteni și susținători: Hotnews, Șapte Seri, Catavencii, Adevărul, Dilema Veche, Foreign Policy, Esquire, Marie Claire, Decât o Revistă, RFI România, Blitz TV, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, România Pozitivă, IGLOO Media, Veioza Arte, Sub25, Bookblog.ro.

Editura Humanitas, Editura, Publica, Tea Forte România.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri 2014, explorați http://ffff.ro/superscrieri/.

#Despre Fundația Friends For Friends

Suntem Fundația Friends For Friends și de 4 ani ne direcționăm toate eforturile și energia să susținem creativitatea practică, dezvoltând proiecte și instrumente care să îi ajute pe oameni să își descopere potențialul creativ.

Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio – gym de antrenare și dezvoltare a creativității prin exerciții și experiențe creative de grup, Biblioteca FFFF – peste 1600 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, expoziția Ciorne 2.0 –  despre cum devin ideile realitate și, nu în ultimul rând, Superscrieri (Premiile Superscrieri, Superscrierea Cititorilor și Bursele Superscrieri pe domenii de interes social).

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *