LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Asociația VIRA lansează proiectul Filmat în comunitatea mea. Atelier de film documentar

de veiozaarte  |  13 martie, 2014  |  0 comentarii

Asociaţia VIRA anunţă lansarea unui nou proiect de educaţie nonformală prin film documentar, dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani din patru licee bucureştene şi desfăşurat în perioada februarie – iunie 2014.

Proiectul “Filmat în comunitatea mea. Atelier de film documentar”, finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune, dă întâlnire unui număr de 20 de liceeni curioşi şi dornici să înveţe despre etapele realizării unui film documentar, să folosească o cameră de filmat în scopuri cinematografice şi nu în ultimul rând, să îşi înteleagă mai bine comunitatea din care fac parte. La finalul atelierului, participanţii vor realiza în echipe patru filme documentare orientate spre subiecte din propria comunitate. 

atelierfilm_afis_a4-450

PRINCIPALELE ACTIVITĂȚI ALE PROIECTULUI

  • Ateliere destinate formării de abilităţi practice în domeniul cercetării de teren și al documentării sociale;
  • Ateliere destinate formării de abilităţi practice în domeniul vizualului (tehnici și metode de filmat, montat și fotografiat);
  • Realizarea de către elevi a patru filme documentare orientate spre subiecte din propria comunitate;
  • Proiecţii în licee şi spaţii culturale publice ale filmelor realizate de elevii participanţi şi dezbateri pe marginea lor;
  • Expoziţie photovoice itinerantă (licee, spaţii culturale publice);

LICEE PARTENERE ÎN CADRUL PROIECTULUI

Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” | sector 1

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” | sector 2

Colegiul Naţional „Matei Basarab” | sector 3

Colegiul Economic „Viilor” | sector 5

ficm_photo610

ISTORICUL PROIECTULUI

Proiectul reprezintă continuarea şi dezvoltarea iniţiativei-pilot “Rulment – Atelier de educaţie alternativă”, desfăşurată de Asociaţia VIRA în Bârlad în perioada noiembrie 2012 – aprilie 2013, cu elevi ai liceelor locale şi  susţinut de programul Raiffeisen Comunităţi.

Dintre rezultatele deosebite obținute de participanţii la iniţiativa pilot menţionăm: selecţia în cadrul Short Film Corner (Festivalul de Film de la Cannes, mai 2013), premiul special al juriului în cadrul Festivalului de Film Manifesto (festival de film documentar dedicat elevilor, Bucureşti, mai 2013), premiu special pentru debut regizoral în cadrul Astra Film Festival (Festival Internaţional de Film Documentar, Sibiu, octombrie 2013).

ASOCIAȚIA VIRA

Asociaţia VIRA este o organizaţie nonguvernamentală cu profil cultural înfiintată la Bârlad în anul 2006. Activitatea noastră este structurată pe cinci direcţii: organizare comunitară, educaţie nonformală, documentare vizuală, cultură şi patrimoniu, dezvoltare locală prin cultură.

Prin activitatea din aria educaţiei nonformale, Asociaţia VIRA urmăreşte dezvoltarea în rândul tinerilor a competenţelor de întelegere a diversităţii culturale, responsabilizare, leadership, lucru în echipă, planificare, organizare sau coordonare.

Pentru mai multe informaţii despre activitatea Asociaţiei VIRA, vizitaţi www.vira.ro

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *