LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Premiera "Iubire Persana", de Marjane Satrapi

de veiozaarte  |  20 februarie, 2012  |  0 comentarii

Filmul Iubire persană (Poulet aux prunes, 2011), în regia lui Marjane Satrapi și a lui Vincent Paronnaud, va putea fi urmărit în cinematografele Elvira Popescu, Cinema City Cotroceni și Cityplex Constanța, începând cu 10 februarie 2012. Pelicula poate fi considerată un omagiu adus cinematografiei, combinând cu ușurință stiluri diferite, umor, romantism și parodie și reprezintă o comedie romantică pentru toate gusturile.

Aflat în competiție la Festivalul de Film de la Veneția, filmul readuce pe marile ecrane actori îndrăgiți, precum Mathieu Amalric (Scafandrul și fluturele, 2007), Maria de Medeiros (Pulp Fiction, 1994), Isabella Rossellini, Jamel Debbouze (Le fabuleux destin d’Amélie Poulain, 2001), Chiara Mastroianni sau Rona Hartner.

Povestea copilăriei și adolescenței regizoarei e cunoscută publicului datorită succesului internațional Persepolis, nominalizat la Oscar în anul 2008. Atât Persepolis, cât și Iubire persană, reprezintă ecranizări ale romanelor grafice omonime realizate de artista iraniană Marjane Satrapi.

Sinopsis: Teheran, anul 1958 – De când îndrăgita vioară a lui Nasser Ali Khan, cel mai renumit violonist, este distrusă, acesta pierde gustul vieții. Incapabil să mai găsească o altă vioară pentru a o înlocui, el decide să se așeze în pat și să aștepte moartea. În așteptarea ei, alunecă în reverii, în același timp melancolice, fericite și pline de umor. Pe măsură ce fragmentele din captivanta lui poveste se unesc, descoperim marele lui secret: o extraordinară poveste de dragoste care i-a alimentat geniul și muzica.

“Era timpul să sărbătorim iubirea și omul și să le punem în centrul a tot ce există. E extraordinar să faci un film în Germania, cu acțiunea care are loc în Iran, cu Isabella care e italiancă, cu Maria, care e portugheză, cu Golfshifteh care e iraniană, cu Rona care e româncă, cu Serge Avedikian care e de origine armeană, cu Jamel, ai cărui părinți sunt marocani, cu Mathieu, cu Chiara… și la final să fie un film franțuzesc!” (Marjane Satrapi despre Iubire persană).

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *