LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

WASP prezintă premiera Score#21— Method of Elimination un spectacol de Thomas Steyaert

de veiozaarte  |  27 mai, 2014  |  0 comentarii

Cea mai nouă co-producție 4Culture și LifeLongBurning, Score#21 Method of Elimination debutează vineri, 6 iunie și sâmbătă, 7 iunie, de la ora 19.00, la WASP — Working Art Space & Production. Creat de coregraful belgian Thomas Steyaert, spectacolul îmbină minimalismul cu onestitatea și autenticitatea a cinci performeri români cu un efect surprinzător atât pentru cei de pe scenă, cât și pentru cei care îl privesc. Score#21— Method of Elimination este un motor viu, ce explorează în timp real esența societății în care trăim. Folosind un scor creat în colaborare cu performerii săi, Thomas Steyaert abordează dependența interumană în așa fel încât testează, punctează și transformă percepția unor valori umane de bază. Corpurile, stările și emoțiile prind noi semnificații în timp ce compoziția se regenerează la infinit, deconstruind idei abstracte precum teritoriul, rebeliunea, sau dreptatea. wasp_postcard_score#21-610 Cunoscut ca dansator în cadrul companiei lui Wim Vandekeybus/Ultima Vez, cât și pentru apariția sa în filmul Blush (2002), coregraful Thomas Steyaert s-a născut în 1978 în Belgia. În prezent locuiește în Bruxelles și la Sarajevo, lucrând la propriile spectacole. De asemenea, colaborează intensiv cu colegul său, coregraful Raúl Maia, care a participat la documentarea conceptului de bază al Score#21 — Method of Elimination. Împreună, cei doi au mai realizat The Ballet of Sam Hogue și Augustus Benjamin, prezentate în cadrul eXplore dance festival 2011 la București, iDANS 2012 la Istanbul, și ImPulsTanz Viena, în 2012.

Fondator al colectivului de artiști tineri Ponyhill vzw, Thomas explorează medii diverse, de la dans și performance, până la pictură și desen, muzică, fotografie sau film – fiecare dintr-o perspectivă diferită. Ca și coregraf, este interesat de conceptul real-time și comunicarea fizică non-reprezentativă dintre performeri. Totodată, el explorează folosirea elementelor teatrale și rolul pe care-l poartă acestea în a sugera sens, identificare și percepții diferite. “Coregrafia în timp real e fragilă și cere un grad înalt de concentrare al performerilor. E mai mult decât o execuție a unei serii de mișcări. E o negociere constantă fără să știi care va fi rezultatul din partea performerilor. În cadrul proiectului Score#21 — Method of Elimination am descoperit că nu mișcarea în sine este punctul central, ci anticiparea și așteptarea mișcării care va urma, sau “liniștea” dintre articulări. Coregrafia în timp real este imprevizibilă. Într-o zi scorul e straniu, în alta abundă de armonie. E ceva valoros!“, spune el.

Performeri: Andreea Belu, Andreea David, Elena Copuzeanu, Nicoleta Enache și Ruxandra Stanciu.

Score#21 Method of Elimination este produs de WASP & 4Culture, în co-producție cu LifeLongBurning, cu sprijinul programului Cultura 2007 2013. Acest proiect a fost finanțat de Administrația Fondului Cultural Național*.

*Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.  

WASP Working Art Space & Production este un spațiu independent alternativ dedicat dansului contemporan, experimentelor în arta vizuală, teatrului contemporan underground și dependenților de multimedia. Reutilizând 500 de metri pătrați ai unei foste fabrici comuniste, locul găzduiește anual eXplore Dance Festival Bucharest International Contemporary Dance and Performance, cât și birourile asociației 4Culture. Score#21Method of Elimination se va juca anul acesta într-un total de 10 reprezentații, dintre care primele două vor avea loc vineri, 6 iunie și sâmbătă, 7 iunie, de la ora 19.00, la WASP. Biletele vor costa 30 de lei.

Info și bilete: contact@nullwaspmagazine.com.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *