LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

"Catch me if you can", proiect de fotografie și instalații multimedia

de veiozaarte  |  9 octombrie, 2014  |  0 comentarii

Catch me if you can
Fotografie și instalații multimedia interactive
Proiect inițiat de Dilmana Yordanova

Atelier 030202
Str. Sfînta Vineri nr. 11, București
10-22 octombrie 2014
Vernisaj 10 octombrie, ora 19.00

Concept artistic: Dilmana Yordanova
Fotografie: Cristian Vasile (IGU)
Design interactiv: Cristian Iordache
Sunet: Larisa Crunțeanu

Cu participarea: Pompiliu Sterian, Eva Szemler Lendvay, Iudith Ardeleanu, Doroteea Weissbuch, Medi Wechsler Dinu, Emilia și Constantin Bradațianu, Veronica Mozes, Sybille Silvian, Renee Necleevici, Lidia Fonea, Margareta Eschenazy, Rashelle Iacob, Wili Sachter, Marius Armașu, asist. Bălan Ioana, dr. Anghel Steliana și alții.

CATCH_ME_poster_Final
“Catch me if you can” este un proiect de artă comunitară care explorează relația subiectivă pe care o au cu timpul un grup de vîrstnici din căminul “Moses Rosen” și autoarea proiectului.

Artista Dilmana Yordanova și-a petrecut ultimele 3 luni întîlnindu-se cu rezidenții căminului, a căror date de naștere sunt cuprinse între 1909 și 1935. Împreună, ei au încercat să răspundă unei întrebări de natură poetică: “Timpul prinde omul sau omul prinde timpul?”. Rezultatele explorărilor lor ating teme precum timp, memorie, arhivă personală, ritm, transformare corporală și se manifestă sub forma unor portrete fotografice și a două instalații interactive multimedia.

Fiecare dintre noi, cînd ne naștem, primim un cronometru virtual. Și îi dăm drumul în prima zi. Timpul începe să se scurgă, implacabil. (…) Sunt mai multe timpuri. Și fiecare timp are frumusețea și bucuria lui. Și bătrînețea este un timp al bucuriei. Chiar și numai dacă ne gîndim la faptul că mulți dintre noi n-au norocul să ajungă la bătrînețe. – Pompiliu Sterian, rezident cămin “Moses Rosen”, editor varstapatru.blogspot.ro

Expoziția reprezintă doar o parte din proiectul mai amplu cu același nume, care include o serie de întîlniri individuale, discuții și vizionări de filme în căminul “Moses Rosen”, precum și o expoziție de fotografie în care rezidenții vor deveni ei înșiși artiștii din spatele camerei de fotografiat.

_____
ATELIER 030202″ este un spațiu de artă contemporană dedicat tinerilor artiști vizuali interesați de experiment, concept vizual și noile media.
atelier030202.blogspot.ro

Producător: Asociația AVmotional
Parteneri: Galeria Atelier 030202, Centrul de Arta Comunitară Vârsta 4, Teatrul de Comedie
Proiect cultural finanțat de: ARCUB și Primăria Municipiului București
Sponsor: Murfatlar
Parteneri media: Observatorul Cultural, Șapte Seri, Radio România Cultural, RFI România, Radio Guerrilla, Digi TV, TVR Cultural, ModuLab, Feeder, Modernism, Metropotam, Veioza Arte, IdeasLab.

Mulțumiri speciale: Căminul pentru persoane vîrstnice “Amalia şi Şef Rabin Dr. Moses Rosen”.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *