LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Vernisaj Nucleu 0001 la Galeria Tipografia

de veiozaarte  |  6 iunie, 2014  |  0 comentarii

Marți, 10 iunie, la Galeria Tipografia, Combinatul Fondului Plastic, ora 19 00, va avea loc vernisajul grupului Nucleu 0001, care debutează pe scena artei contemporane bucureștene ca un grup interactiv, flexibil, mereu în transformare, ce nu poate fi înțeles decât parțial și mereu fragmentar. El își va modifica denumirea, crescând cifra finală cu fiecare eveniment, expoziție, expunere publică. Își propune să strângă laolaltă artiști contemporani în diverse acțiuni sociale și culturale (workshopuri, intervenții în spațiul public, conferințe) ce implică o vizibilitate mai mare pentru artiști și crearea unei relații mai strânse cu publicul.

invitatie-nucleu610

Nucleu 0001 este un grup de tineri artiști care încearcă să înțeleagă ce poate să însemne arta ca obiect de larg consum, mediu și mod de viață. Acest efort de constatare însă nu este unul pasiv, ci el caută să genereze o platformă pentru tinerii care au ales domeniul artelor nu din pură întâmplare, ci din dedicare și pasiune.

Grupul stimulează un răspuns din partea publicului, iar prin acțiunile lor doresc să creeze mobilizare pentru o prezență tot mai clară a tinerilor pe piața artistică. Artă contemporană de calitate există, și artiștii continuă să creeze dincolo de impedimentele financiare și sociale.

Artiștii speră ca dincolo de o inserție imediată în piața muncii corporatiste să existe o zonă în care creativitatea și experimentul, cuprinse în proiecte cu bătaie mai lungă, să se poată dovedi folositoare și demne de atenție dacă nu în plan economic, măcar la nivel cultural.

Expozanții primei ediții sunt: Vlad Anghel, Alina Marinescu, Gabriela Mateescu, Adina Mocanu, Marina Oprea, Alexandra Șoldănescu, Alexandra Terzi, Alexandra Sand, Oana Stanciu, Tăietzel Ticălos, Alexandru Tristan, Vangjush Vellahu.

Un proiect inițiat de Gabriela Mateescu cu scopul de a crea un program de activități care să lărgească publicul cunoscător și iubitor de artă contemporană, oferind șansa tinerilor artiști să activeze în domeniul specializării lor.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *