LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Cultures Of Resistance @ NCRR

de veiozaarte  |  20 iulie, 2011  |  0 comentarii

Miercuri, 20 iulie, ora 21.30. Noul Cinematograf al Regizorului Român. Intrarea liberă

“Cultures of Resistance” este un documentar care ne plimbă pe aproape toate continentele, arătând ce înseamna “rezistența creativă” și cum se poate “lupta” pentru pace și justiție prin artă, fară bombe și arme nucleare. Fascinată de o lume înecată în conflict, pe cale să se autodistrugă, regizoarea Iara Lee a căutat oameni suficient de încăpățânați pentru a încerca să împiedice acest deznodământ. Cuvintele lui Ghandi – “Fii schimbarea pe care vrei să o vezi in lume” – sunt chiar motto-ul filmului.

Filmul face parte din proiectul ”SONAR”, dezvoltat de Ginger Group, care își propune să descopere oameni și idei, cu scopul de a alunga pasivitatea. Ginger Group crede și militează pentru o societate deschisă și atentă la ceea ce se întâmplă în jurul ei, pentru libertatea de a ne face auziți și pentru posibilitatea de a reacționa liber atunci când drepturile fundamentale ne sunt încălcate.

SONAR este transpunerea în offline a seriilor de posturi din categoria “Filmul de joi”, de pe site-ul Ginger Group, unde sunt prezentate filme documentare din aria socio-culturală, scopul acestora fiind de a prezenta oameni, idei, proiecte și reacții din toată lumea la probleme legate de drepturile omului și de libertatea de exprimare.

Filmele din seria ”Sonar” vor fi difuzate din două în două săptămâni la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

Pagina de Facebook a evenimentului.

Parteneri : Asociația Macondo, Harth Proiect Advertising

Parteneri media : Cărturești, FEEDER, Modernism, Veioza Arte

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *