LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

BALKANIK FESTIVAL își deschide porțile vineri, la Grădina Uranus

de veiozaarte  |  11 septembrie, 2013  |  0 comentarii

BALKANIK, primul festival de muzică şi cultură balcanică din România, se află anul acesta la cea de-a treia ediție și va avea loc în Grădina Uranus (str. Uranus 144, lângă Piața de Flori George Coșbuc), între 13 și 15 septembrie. Cele trei zile și trei nopți de evenimente îi sunt închinate Mariei Tănase, luna aceasta împlinindu-se 100 de ani de la nașterea ei.balkanik-2013-maria-tanase610

FANFARE CIOCÂRLIA din Zece Prăjini – cea mai rapidă fanfară din lume, semnează coloanele sonore ale filmelor Borat (Larry Charles) și Gegen die wand (Fatih Akin).

ALEXANDER BĂLĂNESCU QUARTET – Pornind de la cântecele Mariei Tănase, Alexander Bălănescu a creat noi compoziții, în faimosul album Maria T, filtrând spiritul est-european al cântecelor originale, prin experiența lui occidentală.

TARAFUL HAIDUCILOR DIN CLEJANI– au apărut în filmele The Man Who Cried (r. Sally Potter) și Latcho Drom (Tony Gatlif).

KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS, Bulgaria – trupă de muzică etno-electronică din Bulgaria.

KAL, Serbia – amestec de muzică balcanică, cu influențe de tango, influențe turcești, jamaicane și din Orientul Mijlociu.

Vor mai concerta SHUKAR vs IAGALO, un dialog muzical între două tarafuri, în frunte cu Napoleon din Shukar Collective și STEAUA DE MARE.

Spectacol Crispus, The Art of Fire – Trupa Crispus s-a format în anul 2003 și, vreme de zece ani, a reușit să transforme jocul cu focul într-o adevărată artă, iar rezultatul îl constituie spectacolele în care îmbină pirotehnia cu acrobațiile, creând efecte vizuale unice. Au doborât recordul mondial la suflat flăcări și au reprezentat România în toate colțurile lumii.

Pe lângă concerte, vor mai avea loc un târg meșteșugăresc cu produse originale, expoziții, cafea la nisip, bragă, mâncare la ceaun, delicatese turcești și must preparat pe loc, spre deliciul privitorilor. Participanții la festival vor avea ocazia să participe la o selecție bogată de ateliere – de hamace, linguri de lemn sculptate, olărit, tarot si chiromanție, brățări cu modele tradiționale, body painting, cercei cu bănuți, etc.

Elevii și studenții primesc 50% reducere la bilete și abonamente, pe baza carnetului de elev/ student, iar accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate din rețeaua Eventim. Prețul unui bilet este 50 lei, iar al unui abonament pentru cele 3 zile de evenimente este 130 lei.

PROGRAM:

(atelierele vor avea loc pe tot parcursul zilei)

VINERI:

14:00 – Deschidere târg meșteșugăresc

16:00 – 19:30 – DJ set

19:30 – 21:00 – Concert KAL

21:00 – 21:30 – DJ set

21:30 – Concert FANFARA CIOCÂLIA

SÂMBĂTĂ:

14:00 – Deschidere târg meșteșugăresc

16:00 – 19:30 – DJ set

19:30 – 21:00 – Concert TARAFUL HAIDUCILOR DIN CLEJANI

21:00 – 21:30 – DJ set

21:30 – 23:00 Concert ALEXANDER BĂLĂNESCU QUARTET

DUMINICĂ:

14:00 – Deschidere târg meșteșugăresc

16:00 – 19:00 – DJ set

19:00 – 19:45 – Concert SHUKAR VS IAGALO

20:00 – 21:00 – Concert STEAUA DE MARE

21:00 – 21:30 – spectacol joc cu focul CRISPUS, THE ART OF FIRE

21:30 – 23:00 – Concert KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS

Un eveniment Asociația Culturală Metropolis, powered by Metropolis Film, sponsor Apa Nova, Ciuc, cu sprijinul Institutului Cultural Român, ARCUB, Primăriei Sectorului 5, partener Hotel Caro.

Despre Asociația Culturală Metropolis:

Asociaţia Culturală Metropolis, înfiinţată de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele patru ediții de până acum peste 28 000 de persoane și Caravana Metropolis – Cinema în aer liber, care a înregistrat cel mai mare public al unui cinematograf în aer liber din România, cu o medie de 1300 de spectatori pe seară.

Pentru voluntariat și înscrieri la târgul din cadrul Balkanik Festival – contact@nullbalkanikfestival.ro

Website | Facebook

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *