LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

A common chorion @ lorgean theatre

de veiozaarte  |  4 septembrie, 2012  |  0 comentarii

A common chorion (O membrana comuna) este un spectacol despre cum limitarile corpului influenteaza individualitatea si despre posibilitatile de miscare care apar in doua corpuri unite, dupa modelul gemenilor siamezi. Spre deosebire de gemenii monozigotici tipici (identici), care încep viața ca un singur ovul fecundat care la scurt timp după se imparte in doua, gemenii versiuni rar intilnite rezultate dintr-o divizare incompletă a discului embrionar, după ziua de 13 de conceptie. Gemeni siamezi impart aceeasi membrana care este partea exterioară a celor două membrane fetale. Se crede ca gemenii siamezi sunt adesea capabili de a vedea prin ochii celuilalt și sa-si citească gindurile unul altuia. In multe cazuri nu există o distincție clară intre unde se termina corpul unuia si incepe celalalt.
Crystal Tits (Anna Natt si Jaimie Schwartz) sint un duo performativ stabilit in Berlin. In piesele lor exploreaza identitatea și legatura ei cu corpul fizic. Sunt interesate de corpul în mișcare, angajarea dialectica care apare între performer și spatiu cit și intre audiența și performer. “Pentru noi miscarea nu e limitata de restrictionarile fizice ale corpului, ci se extinde la spațiul prin care corpul se deplaseaza.” Crystal Tits sint interesate de modul în care corpurile se conecteaza, reacționeaza si interactioneaza intr-un spațiu specific, precum și efectele si consecințele ulterioare.

Crystal Tits vor performa pentru pentru prima oara in Romania pe 7 septembrie la lorgean theatre, cel mai mic teatru din Europa (din 2008), in cadrul campaniei “Se joaca cu casa deschisa”, un proiect finantat de Administratia Fondului National Cultural si sustinut de Graphis 122.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *