LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Expozitie Agata Secelean la Galeria Caminul Artei

de veiozaarte  |  12 iulie, 2013  |  0 comentarii

Agata Secelean va expune la Galeria Căminul Artei din Bucureşti în perioada 12.07-25.07 2013, iar vernisajul va avea loc vineri 12.07.2013 ora 18:00.

Expoziţia va cuprinde lucrări de pictură, instalaţie şi obiect.

afis-agata-secelean-610„Am putut remarca în lucrările Agatei Secelean ceva cu totul special: arta de a povesti prin imagine în forma ei cea mai complexă. Un gen limită între literatură şi plastică aş putea zice.

Cu marile teme, marile personaje şi marile povestiri, pictura Agatei Secelean pe de o parte vine să completeze un text, iar instalaţiile ei pe de altă parte prezintă tipuri sau momente esenţiale ale unui text în care imaginea primează. Aşa se poate vedea cum i se creionează stilul şi simplifică ideea de la un simplu personaj la ansamblul în sine. Avem mituri şi legende redate plastic printr-o diversitate tematică şi tehnică deopotrivă. Culori acrilice pe hârtie sau pe pânză prind contur în lucrări precum: Lupta balaurilor care aduc ploaia, Peştera călugăriţei, Brehne, Sorbul, Zâna, Ielele unde se foloseşte un limbaj vizual contemporan pentru a ilustra mituri româneşti cu spirite negative sau fiinţe ce sălăşluiesc în ape, lacuri sau râuri. Figurativul e tema dominantă fie ea portret sau suită compoziţională.

Caracteristicile lucrărilor Agatei Secelean pot fi remarcate uşor în tumultul compoziţiilor axate pe dominante tonale, intruzii şi suprapuneri tehnice cu lumină difuză. Forma sinuoasă şi linia egală urmăreşte expresia şi nu identitatea personajelor. Traseul ludic al formelor este completat cu o deosebită plasticitate de petele neutre ale pastei. Însă deplină este expresivitatea liniei de contur şi sugestia  curbelor anatomice din lucrările obiect: Iarba fiarelor, Harpia, Năluca, Lacul Vrăjitoarelor sau Halele şi în care desenul transmite aşadar emoţia unei lumi redescoperite, re-imaginate şi duale prin prisma personajelor cu dublă personalitate. Astfel simbolul se transformă într-un efort de a înţelege propriile căutări interioare prin imagini, iar fineţea tratării detaliilor, sugestiile care se prelungesc dincolo de limitele materiei imprimă lucrărilor Agatei Secelean o notă de mister.”

Puteti vedea mai multe dintre creatiile Agatei Secelean pe site-ul ei, www.agatart.ro.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *