LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

KREIDLER live @Club Eden | 13. 12. 2013

de veiozaarte  |  5 decembrie, 2013  |  0 comentarii

Club Eden deschide coridorul electronic avant-garde pop krautrock prin concertul KREIDLER, veniti direct din Megalopolisul Banana Albastra.

Kreidler-13-decembrie,-club-Eden610Infiintata in 1994, KREIDLER poate fi interpretata ca o anagrama a numelor membrilor: Klein, Reihse, Schneider, Weinrich. De fapt nu este decat o coincidenta dadaista de pe tricoul lui Reihse, purtat intr-o zi oarecare din anii ’90, cand trupa din Düsseldorf, Deux Baleines Blanches a decis sa caute un nume nou.

Primii ani au fost dedicati contemplarii si explorarii cuvantului vorbit, lasand loc si interpretarilor pur instrumentale influentate de curentul dub si electronic. In timp ce primul album, Riva, este un amalgam de muzi poezie, urmatorul este strict instrumental.

Au fost imediat sugerati ca un revival Krautrock, combinatia de instrumente analogice si digitale neavand cum sa nu provoace un ecou. Individual, Rheise s-a restructurat la mijoc de ani ’90 cu Kraftwerk, NEU!, La Dusseldorf, pe cand Schneider a explorat soundul post rock cu To Rococo Rot.

Urmeaza primele aparitii in Londra, care chiar daca nu sugereaza nimic, odata cu lansarea Appearance and The Park ii apropie definitiv de scena New Wave in defavoarea rockului nemtesc.

Dupa frenezia creata de anul 2000, Kreidler are primul gig in New York, la inceput de 2001, la The Knitting Factory. Dar motivul principal al vizitei peste ocean era deschiderea retrospectivei Andreas Gursky la Museum of Modern Art.

Au urmat cateva serii de concerte care au deschis Asia in pozitie de lotus, influentand irevocabil albumul Eve Future Recall cu influente meticuloase folclorice pur japoneze.

Pana in 2008 a fost liniste. Aproape tinitus, membrii Kreidler implicandu-se individual in proiecte personale.

Istoria continua, dar pana la concert va lasam sa savurati krautrock la fel ca trupa in repaos: individual. Pana atunci va mai spunem ca au mixat pentru Einstürzende Neubauten, Faust sau Eurythmics si au tinut pasul in fashion shows Chanel sau Giles Deacon.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *