LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

BVCC - Festival dedicat conţinutului liber la Braşov

de veiozaarte  |  10 iunie, 2015  |  0 comentarii

BVCC – Festival de cultură liberă va prezenta în 12 şi 13 iunie la Braşov, printr-o selecţie de filme, muzică sau proiecte interactive, felul în care platformele open-source şi licenţele libere stimulează creativitatea şi colaborarea.

Festivalul se află la a doua ediţie şi se extinde de la film, către muzică şi proiecte interactive. Aici puteţi citi povestea de la prima ediţie: http://bvccfestivaldeculturalibera.tumblr.com/casestudy

Orice conţinut, fie film, muzică sau software, poate fi distribuit de către creatorul său prin licenţe de tip Creative Commons sau Public Domain şi poate fi dat mai departe, refolosit sau remixat de către alţii, în funcţie de licenţa care este menţionată. Acest sistem aduce creatorii mai aproape de public sărind sistemele clasice de distribuţie, îngreunate de tot felul de entităţi care decid ce trece mai departe şi percep comisioane.

bvcc_2015_parteneri_web800

“Festivalul nostru este unul deschis, în care vrem să stimulăm vizibilitatea creatorilor şi colaborarea. În acelaşi timp, este încă un pas în care ne consolidăm comunitatea şi punem Braşovul pe harta creativă, nu doar a ţării, ci şi în lume”, spune Alina Floroi, unul din organizatorii festivalului şi Head Cook la Laborazon Maker Space. “Am gândit festivalul pe module, astfel încât vineri seara ne concentrăm pe film, sâmbătă după amiază lăsăm vizitatorii să experimenteze pe îndelete cu proiectele interactive, iar sâmbătă seara sărbătorim cu muzică. Ne bucurăm să îi avem pe Plurabelle şi Amur, artişti înscrişi la labelul Local Records, care îşi distribuie muzică prin licenţe Creative Commons, astfel încât ea câştigă vizibilitate şi încurajare directă din partea publicului.”

“Am activat mult pe zona de film prin câteva evenimente recurente, precum 48 Hour Film Project, dar am fost total pentru a ne deschide spre alte medii de interes pentru publicul nostru, adică muzică şi proiecte interactive”, spune Mara Oprişiu, de la KunSTadt.

Program:

Vineri:

19:00-20:00 Prezentare despre crowdfunding cu Alex Lungu și Ioana Pelehatăi de la Copy-me

21:00-24:00 Vizionare filme cu licenţă liberă. Parteneriat cu Festivalul Bccn CreativeCommons Barcelona

Sâmbătă:

14:00-19:00 Demo by day – Instalaţii interactive şi ateliere: Tekken jucat la clape, demo imprimantă 3D Robofun, înregistrează-ţi muzica proprie, construieşte ceva din plăci de bază, stand Otaku Festival.

ora 16.30 Demo instalare Trisquel, un sistem de operare bazat pe Ubuntu cu Tiberiu Turbureanu de la Fundatia Ceata

21:00 PARTY

Groovinhood

Groovinhood a crescut frumos de la dub techno & deep echoes spre un dj care poate tine o petrecere pe energie, dar și vibe-uri senzuale.

soundcloud.com/groovinhood

Alexander Silvermountain

Silvermountain presară în seturile sale geometrice câte o glumă, câte o raritate sau o nostalgie muzicală. La ultima petrecere în Laborazon, el a ținut lumea în priză până în zori.

https://soundcloud.com/alexander-silvermountain

AMUR – Local Records

“Albumul instrumental de debut al proiectului solo AMUR surprinde prin maturitate și cizelare, cu un sound plin și cursiv, susținut consistent de la început până la sfârșit, fără ezitările și scăpările unui debutant. De altfel în spatele albumului se află un muzician experimentat, Ovidiu Chihaia, cunoscut ca parte a duo-ului Mes Quins, aici eliberat de spiritul parodic și nebunatic al trupei.” (Ştefan Iancu)

http://localrec.ro/?p=2881

https://soundcloud.com/amur-4

PlurabelleLocal Records

Plurabelle este un duo compus din doi muzicieni, Alex Bălă şi Cristian Fierbințeanu. Cei doi se complimentează în transa lor stranie şi schimbă cu uşurinţă registrul între versuri fanteziste şi melodii şuierătoare şi misterioase.

(www.stellarkinematics.com)

http://localrec.ro/?p=2690

https://soundcloud.com/plurabellemusic

Acces 10 lei

Accesul la vizionări şi evenimente este gratuit, cu excepţia petrecerii de sâmbătă seara. Donaţiile sunt binevenite. Alăturați-vă festivalului nostru sub orice formă doriți, prin participarea cu conținut sau prin consumare de conținut, susținere prin donații sau parteneriate și distribuirea acestei invitații de participare!

Sponsor principal: FLASHNET Braşov

Parteneri: Tipografia, Yolans, Biblioteca Judeţeană, Muzeul Casa Muresenilor Brasov

Parteneri media: RoboFun, Veioza Arte, Monitorul Expres, Zile si Nopti Brasov, Romania Pozitivă, Aarc – All About Romanian Cinema, CinemaRx,UnderKron, Consorţiul Cultural Corona

Organizatori: Laborazon Maker Space, KunSTadt

Despre Laborazon Maker Space

Scopul nostru este de a sprijini mințile creative în a construi și a experimenta cu tehnologie, artă și inovare într-un mediu colaborativ. Atelierul nostru este un spațiu de creatie, bricolaj și incubator de idei pentru persoane creative care doresc să-și pună proiectele în realitate sau să colaboreze. La noi oamenii vin pentru a construi, pentru a crea, pentru a inventa și pentru a învăța. www.laborazon.ro

Despre KunSTadt

La intersecţia dintre discipline, KunSTadt îşi propune ca prin proiectele sale să aibă un impact local vizibil. Oferind evenimente culturale unice pe tot parcursul anului, sporind conștientizarea și participarea publicului și încurajând parteneriate dinamice și de durată în cadrul comunității, KunSTadt se angajează sa promoveze importanţa artei în îmbogăţirea şi în calitatea vieţii Braşovului.

www.kunstadt.ro

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *