LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Stick Around, prima expoziție internațională de StreetArt din România

de veiozaarte  |  18 mai, 2014  |  0 comentarii

Ladies and gents, painters and writers, illustrators and graphic designers, artists, prima expoziție internațională de StreetArt din România e pe cale să se întâmple.

Vineri, 23 mai cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor de Artă, artistul Creaturi Drăguțe prezintă la Ciclop primul Paste-up super combo de proporții mari.

afis-stick-around-500

Pornind de la ideea că un astfel de eveniment nu s-a întâmplat niciodată în România, deși pe plan internațional e o activitate populară, Creaturile pasionate de cultură urbană au pus la cale un eveniment cu scop artistic educativ care să arate oamenilor și această latură a manifestării artistice de stradă: paste-ups&stickers. Au făcut apel la artiști recunoscuți din România dar și din alte țări pentru a trimite seturi de stickere create de ei înșiși, stickere care vor fi folosite la colaj impresionant.

Cum în România fenomenul nu este încă foarte răspândit, până acum, cele mai multe pachete de stickere au venit din afara țării. Astfel artiștii au trimis materiale din țări precum: USA, Franța, Australia, Italia, Spania. Indonezia, Turcia, Germania, Bulgaria, Canada, Olanda, Mexic, Japonia, Portugalia, Israel, Brazilia, Rusia și multe altele. În total au fost primite aproximativ 10 000 de stickere și paste ups de la peste 200 de artiști.

La eveniment, colajele de stickere vor fi realizate de artistul Creaturi Drăguțe, iar spectatorii sunt invitați să deseneze și să lipească și ei stickere în cadrul workshopului Stick Around.

Facebook Event

Stick Around este un happening realizat cu sprijinul sponsorilor: Urzeală, Posca, Atelierele Pegas, Tattooit și Ollie Gang Shop și susținut de partenerii media: Veioza Arte, Șapte Seri, Amdoar18ani.ro, Vin și Eu, Urban.ro, Cooltivator.ro, Modernism.ro, blacksheepsound.ro, Ziarul Ring, Metropotam.ro, styles.ro, Street Heroes, Mixtopia, Getlokal.ro, Redactia4Fun.ro, hipmag.ro

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *