LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Program Noaptea Alba a Filmului Romanesc

de veiozaarte  |  14 septembrie, 2011  |  0 comentarii

CINEMA STUDIO

20:00 Morgen (2010), r. Marian Crişan, 100’
Sinopsis: NELU, 40, lucrează ca agent de pază ȋntr-un supermarket din Salonta – un orăşel de pe graniţa romȃno-ungară. Pentru NELU, zilele trec la fel: ȋn zori pescuieşte, apoi merge la lucru, iar seara se ȋntoarce acasă. NELU trăieşte ȋmpreună cu soţia ȋntr-o casă izolată pe un cȃmp ȋn afara oraşului. Problema lor ȋn aceste zile e repararea acoperişului.Intr-o zi, NELU pescuieşte ceva neobişnuit: un emigrant care vrea să treacă graniţa ilegal…Emigrantul ȋi ofera lui NELU bani pentru a-l ajuta să treacă graniţa. Fără să ȋnţeleagă exact ce vrea să ȋi comunice emigrantul, NELU ia banii şi ȋi promite că ȋl va ajuta să treacă graniţa maine…MORGEN…

22:00 Medalia de onoare (2010), r. Călin Peter Netzer, 105’
Sinopsis: La 75 de ani, Ion îndură tăcerea grea a soţiei şi indiferenţa fiului său, în prezent stabilit în Canada, care încă îi poartă pică pentru că l-a denunţat la securitate ca să nu poată pleca din România. Într-o bună zi, Ion are surpriza să primească o medalie de onoare din partea Ministerului Apărării Naţionale. Să fi săvârşit oare fapte eroice în cel de-al doilea război mondial? Nu îşi poate aminti foarte clar, dar această medalie îi oferă şansa nesperată de a recâştiga respectul familiei sale. Şi se va strădui din toate puterile, îndurând supliciul până la capăt.

00:15 Concertul (2009), r. Radu Mihăileanu, 120’
Sinopsis : Andrei Filipov era un geniu, dirijorul de prestigiu al Orchestrei Bolshoi, cea mai bună orchestră din Rusia. Astăzi, la 50 de ani, încă mai lucrează la Bolshoi, dar ca om de serviciu. În timpul erei comuniste, a fost concediat în plină faimă pentru că a refuzat să scape de toţi interpreţii săi evrei, “jidani şi duşmani ai oamenilor”, inclusiv cel mai bun prieten al său, Sacha Grossman. Andrei s-a afundat în băutură şi depresie. Directorul de la Bolshoi, un fost funcţionar al Partidului Comunist, i-a promis dintotdeauna lui Andrei că îi va aduce orchestra “în curând”, dar îşi bate joc de el, umilindu-l într-un mod sadic. Pentru el, Andrei este învechit şi îi face o mare favoare că îl ţine în continuare ca om de serviciu. Apoi, Andrei găseşte un fax. O invitaţie pentru ca orchestra să cânte la Chatelet, în Paris pe o perioadă de două săptămâni, ca înlocuitor de ultim moment pentru Filarmonica San Francisco, care nu mai era disponibilă. Andrei concepe un plan nebun: va aduna toţi vechii lui prieteni muzicieni, o adunătură variată ce-şi câştigă în prezent existenţa în Moscova ca şoferi de taxi, ştergători de parbrizuri, negustori pe piaţa ambulantă, furnizori de efecte sonore în filme porno…Vor pleca în Paris sub numele de Bolshoi. Vor sfida destinul şi se vor răzbuna! Vor reuşi?

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *