LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

SUPER, EDIȚIA A 4-A: Adolescenții cuceresc Universul

de veiozaarte  |  14 mai, 2016  |  0 comentarii

Între 19 și 22 mai, Super, festivalul de filme făcute de adolescenți, prezintă, la ediția a 4-a, proiecții de film la Cinema Elvira Popescu, o expoziție de artă făcută de liceeni la Plant-up și petreceri și concerte la Green Hours. Chiar dacă prezentăm lucrări făcute de adolescenți, este așteptat oricine, indiferent de vârstă!

 afis super 2016

– Joi, 19 mai, începem cu vernisajul expoziției de artă SUPERrealism, care apoi va fi deschisă pe parcursul weekendului, cu rezervare;

  • Vineri, 20 mai, continuăm cu deschiderea festivalului și competiția națională, totul fiind urmat de petrecerea cu trupa de jazz experimental Javra;
  • Sâmbătă vedem “Patru ani de ateliere ale Asociației Vira: retrosectiva” și primul calup de competiție internațională. Urmează a doua petrecere Super, cu o trupă surpriză și cu tematică cosmică.
  • În final, duminică, vedem a doua competiție internațională și proiecția “Prietenii festivalului”, odată cu decernarea premiilor Super.

Programul complet și descrierile filmelor pe pagina Super de Facebook și pe Site-ul SUPER.

50 de filme făcute de adolescenți din întreaga lume (la edițiile viitoare, din întreg universul), alese din cele peste 350 primite, 30 de artiști expuși la expoziția SUPERrealism și două petreceri care vor ține toată noaptea: așa arată ediția din 2016 a Super, festivalul de filme făcute de adolescenți, parte din Open Lab București 2021. Deja un eveniment consacrat în București, Super are scopul de a încuraja liceenii să creeze, să discute și să învețe despre artă.

Începând cu o singură proiecție în 2013, la inițiativa unor regizori adolescenți, Super a strâns sute de spectatori anul trecut la București și Cluj. Înainte de ediția de anul acesta, s-au desfășurat atelierele de film independent, de film de ficțiune și de fotografie Super, precum și Super Warm-up, unde am proiectat filme din întreaga lume.

Super este realizat cu sprijinul: Centrul național al cinematografiei și Asociația Documentor; Partener Oficial Super: RedBull. Festivalul Super susține București 2021 – oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Află mai multe pe www.bucuresti2021.ro!

Parteneri Super 2016: Institutul Francez din România, Pegas, Breakout Escape Rooms, Asociația Accept, Spațiul Public European,, Institutul Goethe, GreenHours, ICR, Student Consulting, Vira Films, MUBI, Filmmic, Festivalul Dorna Art, Plant-up, Inspectoratul Școlar București, Canon, București 2021.

Parteneri Media: Sub25, Revista LZR, Cinemagia, Cațavencii, Metropotam, Șapte Seri, Oitzarisme, LiterNet, Re-forma, Plic, o revistă, Acoperișul de sticlă, RFI România, All About Romanian Cinema, Radio România Cultural, Think Outside the Box, TeenPress, Decât o revistă, veiozaarte.ro, MovieNews.ro, Bitul Liber, Iqool, Dissolved Magazine, societatesicultura.ro, SUBCAPITOL, Student IQ MemoPlus.

Pagina de Facebook: facebook.com/superadolescentii

Site-ul SUPER: www.superfestival.ro

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *