LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Happy @ Marsul Diversitatii / LGBT Pride 2014

de veiozaarte  |  10 iunie, 2014  |  0 comentarii

In cadrul Festivalului Bucharest Pride 2014, Marsul Diversitatii s-a desfasurat sub sloganul „Prietenia la Mandrie se cunoaste!”.

„Devenit deja o traditie, Marsul Diversitatii este un prilej pentru persoanele LGBT de a atrage atentia asupra problemelor specifice cu care se confrunta. Drepturile omului — inclusiv justitia, egalitatea, umanitatea, respectul si libertatea de expresie — si statul de drept alcatuiesc fundatia pe care se sprijina tarile democratice.”

Nu doar in Romania, dar in intreaga Europa exista atitudini fundamental diferite in ceea ce priveste respectul fata de drepturile persoanelor LGBT ca drepturi ale omului. „Politicile tarilor Uniunii Europene reprezinta un model functional pentru consolidarea unei societati prospere, diverse si incluzive, in timp ce clasa politica din Rusia si tari vecine acesteia genereaza intoleranta si homofobie. Romania si romanii, la granita dintre Est si Vest, au ales ce drum vor urma,” a declarat Florin Buhuceanu, Director al Asociatiei ACCEPT.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *