LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Bursele Superscrieri - 18 000 de euro pentru realizarea a 9 proiecte jurnalistice

de veiozaarte  |  5 martie, 2015  |  0 comentarii

În 2015, Fundația Friends For Friends continuă, alături de partenerii săi, Avon România și BRD – Groupe Société Générale, programul de finanțare și suport pentru jurnalismul de calitate din România. Proiectul Bursele Superscrieri propune autorilor români două teme de interes public: violența domestică și educația formală și oferă 9 burse jurnalistice, fiecare în valoare de 2.000 euro.

Echipele de jurnaliști și fotografi interesați de obținerea unei astfel de Burse sunt invitate să urmărească lansarea celor două programe:

  1. Bursele Superscrieri/Avon, ediția a II-a, pe tema violența domestică, vor fi lansate la începutul lunii aprilie și vor cuprinde 3 burse.
  2. Bursele Superscrieri/BRD, pe tema educația formală, vor fi lansate la începutul lunii mai și vor cuprinde 6 burse.

vizual_prelansare_burseSuperscrieri

Pe lângă finanțare, programele includ și sesiuni de mentorat și o serie de trei ateliere de scriere creativă de non-ficțiune, Seminariile Superscrieri, destinate împărtășirii de bune pratici în domeniu. Ambele vor fi susținute de Mona Dîrțu, jurnalist și editor cu experientă de peste 15 ani în presă.

„Pe de o parte, jurnaliștii devotați meseriei – cei rari, gata să facă efort pentru un interviu în plus, o fotografie în plus, o verificare în plus, un sinonim în plus – își găsesc, în astfel de proiecte, un sens profesional. De cealaltă parte, companiile au prilejul, în sfârșit, de a sprijini în mod direct jurnalismul de calitate”, declara Mona Dîrțu la prima ediție de burse.

Prima ediție a Burselor Superscrieri/Avon s-a finalizat cu publicarea a trei materiale de impact, care au continuat să se dezvolte și în urma terminării programului: “Fără antecedente penale, publicat în numărul din toamnă Esquire România – realizat de jurnalista Elena Stancu și fotograful Cosmin Bumbuț, proiectul “Ordinul de protecție. Instrumentul victimei sau al agresorului?, publicat pe platforma online Casa Jurnalistului – realizat de jurnalista Lina Vdovîi și fotograful George Popescu și proiectul „Toată lumea din familia noastră” publicat în numărul 17 al Decât o Revistă, realizat de jurnalistele Ana Maria Ciobanu și Oana Sandu.

Lina Vdovîi, bursieră în 2014, spunea că aceste burse sunt utile “pentru că le oferă jurnaliștilor răgazul de a rumega un subiect, de a-l înțelege și de a spune povestea pe îndelete și cu responsabilitate față de cititori și personaje. Timpul, banii și un editor bun ar trebui să existe în orice redacție, însă cum ele lipsesc uneori cu desăvârșire, e bine că avem bursele”.

Bursele Superscrieri fac parte din demersul FFFF de a susține autorii de non-ficțiuni creative din România – cei care, prin forța scriiturii lor, prin originalitate, onestitate și curaj încăƒne mai spun poveștile care contează. Dacă Bursele Superscrieri au menirea de a-i susține direct pe acești autori în generarea de conținut, competiția anuală Premiile Superscrieri, care are loc în fiecare toamnă, le aduce autorilor recunoaștere pentru materialele realizate.

Mai multe detalii despre Bursele Superscrieri/Avon și Bursele Superscrieri/BRD vor putea fi urmărite pe site-ul www.ffff.ro/burselesuperscrieri, la momentul lansării programelor.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *