LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Colecția SOXEN de Agnes si Ileana, pentru KraftMade

de veiozaarte  |  4 octombrie, 2013  |  0 comentarii

ai in fața ochilor o bucată bună de cultură săsească. și ungurească. și românească. soxen înseamnă sași pe săsește, însă la realizarea colecției au muncit, mână lângă mână, rodica, viorica, marcel, nicușor, uwe, ileana și agnes, așa că mințile, ideile și culturile s-au cam contopit.

inspirată din obiectele meșteșugite ale breslelor săsești  care existau odată, demult, pe valea hârtibaciului, colecția soxen exprimă ceva din esența culturii săsești în general: este rafinată și subtilă pe de o parte, robustă și echilibrată pe de alta.

****

taburet din lemn de stejar brodat cu burghiul, acul și ața volga. perna este țesută manual la un război războinic, adică din 1941.

taburet-din-lemn-KRAFTMADE610suveica este componenta cheie în războiul de țesut care transportă firul prin țesătură pentru a crea modele magice. cuierul-suveică este componenta cheie de pe orice perete care transportă poveștile magice de demult către viața ta.cuier-suveica-KRAFTMADE610nenea marcel a împletit această lesă după o tehnică numai de el știută– tehnica împletitului bicelor săsești. nu e o glumă, e chiar singurul care mai face bice împletite pe rotund care să fie perfecte și să te țină o viață. poate cățelul nu va fi prea impresionat, dar tu o să simți diferența.lesa-KRAFTMADE610te-ai așezat vreodată într-un bol? nici acum nu prea ai cum, dar bolul nostru cu dantelărie sculptată manual e inspirat din faimosul scăunel țărănesc. merele tale o să stea ceva mai relaxate.bol-KRAFTMADE610cuierul ăsta e ceva special. face parte din familia sucitoarelor, iar împletiturile cu cârlionți le mai vezi doar la muzeu. preferă ștergarele țesute la război, dar în caz de musai suportă și textile flaușate.cuier-sucitor-KRAFTMADE610fuga lolelor e un obicei săsesc vechi de peste o sută de ani. un alai impresionant de personaje mascate fac o gălăgie groaznică să alunge iarna. bicele lor se fac după o rânduială foarte bine pusă la punct, de unde am extras împletitura decorativă în pătrat cu două culori. și nu-i așa că-i șade bine pe lampă?lampa-KRAFTMADE-2-610cerbul este folosit în broderia săsească ca rege al pădurii, simbolizând mândrie și nobilime. pe perna noastră a explodat în steluțe spirituale, adăugând o componentă psihedelică rigurozității și făloșeniei transilvănene.perna-KRAFTMADE610știi cum vine aia să brodezi cu dalta? uită-te bine la sucitorul soxen, e o creație sculpturală așa de migăloasă că făcutul de biscuiți o să-ți pară o joacă de copii.sucitor-biscuiti-KRAFTMADE610

ACESTE OBIECTE SUNT PROTOTIPURI

mai multe info pe www.kraftmade.ro

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *