LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Fotogalerie Balkanik Fest 2011

de veiozaarte  |  28 septembrie, 2011  |  0 comentarii

Bucureşti, 26 septembrie 2011: Grădina Uranus a prins viaţă pe 23 şi 24 septembrie, când prima ediţie a festivalului Balkanik! a strâns nu mai puţin de 5500 de oameni captivaţi de spiritul balcanic. Au petrecut până la miezul nopţii şi s-au bucurat de muzică, dans, mâncare balcanică într-o atmosferă incendiară. 

Gazda evenimentului a fost George Piştereanu, un tânăr actor recunoscut internaţional pentru rolurile din Eu când vreau să fluier, fluier şi Loverboy. Acesta s-a bucurat de atenţia publicului şi a prezentat rând pe rând fiecare trupă din program. Astfel, români şi expaţi de pretutindeni au petrecut vineri seara pe ritmurile celor de la Romano ButiQ, Salijevic Orkestar şi Taraf de Haidouks.

Invitaţi speciali ai serii de vineri au fost cei de la Crispus The Art of Fire, o trupă de tineri sibieni care au reuşit să aducă jocul cu focul la nivel de artă. Au uimit publicul festivalului printr-un spectacol special în care au combinat efectele vizuale unice cu pirotehnia şi acrobaţiile. Au reuşit în acest fel să atragă atenţia tuturor celor prezenţi.

A doua zi de festival a început cu cei de la Ternipe. Au încins atmosfera încă de la primele acorduri, reuşind să strângă o mulţime de spectatori care nu mai conteneau cu fotografiile. Au urmat apoi Mahala Rai Banda, români ai căror repertoriu era ştiut pe dinafară de publicul strâns la festival. Ultimii, dar nu cei din urmă, au fost turcii de la Baba Zula. Amalgamul de instrumente orientale clasice cu abordări electronice şi moderne au reuşit să-i încânte şi pe cei mai pretenţioşi dintre ascultători. Sunetul „spaţiului din Istanbuls-a auzit pentru prima oară din Grădina Uranus.

Pe lângă spectacolele de muzică live, vizitatorii s-au bucurat şi de alte surprize inedite. Au gustat cafeaua domnului Florescu şi au putut să admire lucrurile handmade de la târgul festivalului. În plus, au savurat berbecuţ turcesc, tocăniţă sârbească, gulaş şi alte specialităţi culinare balcanice în fiecare zi, începând cu ora 14:00.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Culturală Metropolis cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 şi Primăriei Generale a Capitalei, având ca sponsor principal Apa Nova Bucureşti. Trupele care au încântat publicul au fost cazate prin amabilitatea Hotelului Caro din Bucureşti, iar printre partenerii festivalului s-au numărat Vision Media Plus, RATB, Adevărul, Cațavencii, Dilema și Radio Guerrilla.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *