LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Exista plaja si dupa Vama Veche sau inainte, depinde de unde vii

de Lidia Neagu  |  26 august, 2011  |  0 comentarii

La mare n-am fost niciodata in statiunile cu nume de planeta, asa ca am ramas cu aceasta curiozitate de cand ma stiu. Ai mei cand eram mica ma duceau in Mamaia, iar cand am putut merge fara ei, am preferat Vama Veche si o singura data Costinestiul, de un 1 Mai, printr-a 11-a. In vara asta mi-am adus aminte de ele si m-am hotarat sa le vizitez. Era sa pierd trenul, dar l-am prins la timp, si m-am dat jos in gara din Neptun. Dupa ce imi notez urmatoarele trenuri, o iau pe jos prin statiune cu dorinta de a ajunge in centru si apoi pe plaja.

Locul mi se parea putin dubios pentru ca strazile si terasele erau pustii, chit ca era abia 11 dimineata, iar eu ma asteptam sa fie doldora de oameni peste tot. M-am gandit ca poate toti turistii se pregatesc de nunta si botezul Danielei Gyorfi cu Liviu Guta. Ma tot uitam la un afis si nu intelegeam daca si nunta si botezul sunt ale lor sau ale cui. Pe afis erau trecute tot felul de informatii: ca vine Romica cu Tociu, Stela Popescu, Vali Vijelie, Jean de la Craiova, etc, ca este organizat in cadrul “programul arta contra drog – 2011”, dar n-am reusit sa aflu care e persoana ce trebuia botezata.

Ar fi o chestie sa ma duc, m-am gandit atunci, mai ales ca scria ca socrii mari si mici, conform traditiei, vor inchina o cupa de sampanie la intrare cu fiecare invitat. Asta ar fi insemnat sa dau noroc la intrarea in teatrul de vara din Neptun cu Tociu si Palade, Maria Ciobanu si Stela Popescu. M-am amuzat teribil imaginandu-ma acolo si apoi mi-am continuat drumul spre unde credeam eu ca ar trebui sa fie centrul statiunii. Nu gaseam decat tot felul de sculpturi, instalatii facute din scaune de plastic si indicatoare cu atractiile turistice, adica faleza Olimp, lacurile Tatlageac, minigolf, teren de tenis si teren de echitatie. Am urmarit strada principala si am ajuns in mijlocul unui complex hotelier pe jumatate abandonat.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *