LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

The [good], the [bad] & the [ugly]… featuring the [beauty]

de veiozaarte  |  22 martie, 2011  |  0 comentarii

Luni, 28 martie, ora 19.00 are loc la Clubul Țăranului vernisajul expoziției de pictură The [good], the [bad] & the [ugly]… featuring the [beauty]. Expun artiștii Mircea Dragomirescu, Ilinca Oprea, Corina Raiciu și Alex Șerban, curator Nona Șerbănescu, într-un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane în parteneriat cu Clubul Țăranului.

Mircea Dragomirescu, Ilinca Oprea, Corina Raiciu și Alex Șerban au în comun faptul că finalizează în această primăvară masterul în pictură la clasa profesorului Alexandru Chira, acesta fiind însă unicul reper al unei presupuse unități vizual / conceptuale. Dincolo de contextul academic și de spațiul de lucru pe care îl împart la propriu, similitudinile încetează lăsând loc unor căutări artistice personale, desfășurate în areale imagistice fundamental distincte.

Provocarea alăturării discursurilor plastice aduse în discuție este riscantă atât prin diferențele structurale și de preocupare dintre cei patru artiști cât și pentru momentul atât de delicat al începutului de drum ce caracterizează o etapă precum cea a finalizării studiilor artistice. De aici motivul pentru care am plasat întreaga întâmplare vizuală sub semnul unui ipotetic ”vest sălbatic”.

The [good], the [bad] & the [ugly]… featuring the [beauty] reprezintă tot atâtea ipostaze ale artistului căutându-și rolul și teritoriul vizual specific. Plecând de la premisa ludică a unei distribuții western, Corina Raiciu ar putea prelua rolul artistului angrenat în căutarea, uneori prea cuminte, uneori prea didactică, dar cu siguranță permanent sensibilă, a unei expresii plastice pozitive cu impact benefic asupra privitorului.

Fără teama de a greși, Mircea Dragomirescu îmbracă de la sine haina personajului negativ pe care o poartă cu naturalețe și larghețe. Aparenta lipsa de grijă pentru suprafețe, agresivitatea discret controlată a tușei, cromatica dură dar totuși proaspătă – curată, abilitatea contactului nemijlocit cu privitorul, iată câteva semnalmente ce vin să anunțe o personalitate artistică tranșantă, puternică, substanțial ofertantă.

Alex Șerban se joacă și cochetează cu urâtul, cu kitsch-ul. Angrenat într-un tango poate încă puțin ambiguu dar marcat de o mare deschidere pentru experiment, tânărul artist caută suprafețe surprinzătoare, neașteptate, la granița dintre urât și ludic, dintre expresia plastică și nevoia de șoc vizual contemporan.

În final dar nu în cele din urmă, venind de undeva aproape din afara convenției- umbrelă sub care se desfășoară acest proiect expozițional, în căutarea unei frumuseți aproape clasicizate vine Ilinca Oprea. Tânăra artistă își marchează căutările în teritoriul figurativului și al autoreprezentărilor. Se caută pe sine, caută fantasticul de dincolo de ea, frumusețea sinelui și a valențelor plurisemantice.

Nona Șerbănescu – curator.

Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane este o organizație non-profit înființată în anul 2009 de artiști și manageri culturali din dorința de a susține și a încuraja valorile culturale românești contemporane. Ne dedicăm resursele pentru promovarea şi susţinerea artiştilor, în special a celor tineri, prin programe și proiecte menite să faciliteze accesul publicului la manifestări culturale, artistice şi educaţionale după cum și prin încurajarea şi susţinerea accesului tinerilor artiști la studii, burse și cursuri de specialitate din orice domeniu specific artelor contemporane. O altă preocupare a Asociației vizează îmbunătățirea percepției publicului larg asupra artei contemporane şi accesul unui număr cât mai mare de oameni la evenimente cu potenţial cultural-artistic contemporan precum și educarea populației în domeniul artelor contemporane, cu accent pe programe în spațiul public, dar și prin intermediul mass-media.

Partenerii media ai evenimentului sunt: B24Fun, Metropotam.ro, VeiozaArte.ro, Hotcity.ro, Vernisaje.ro

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *