LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Desire is war @ Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal

de veiozaarte  |  12 iulie, 2011  |  0 comentarii

Matmos (M.C. Schmidt si Drew Daniel). Celebra pereche de artisti si compozitori de muzica electronica, inovatori intr-un domeniu al inovatiei extreme va fi reprezentata in expozitia Desire is WARprin albumul  “The Rose Has Teeth in the Mouth of a Beast” (2006). Albumul consta intr-o serie de cantece-simbol, dedicate unor influente personalitati LGBT; fiecare personaj este evidentiat de elemente auditive distincte, relevante pentru cariera sa.

MEN este un band si art-performance collective din Brooklyn, NY, initiat de JD Samson, alaturi de Michael O’Neill, Ginger Brooks Takahashi, inlocuit apoi de Tami Hart, Johanna Fateman si Emily Roysdon. Doua cantece-manifest “Credit Card Babies” si “Who I Am to Feel so Free” de pe albumul de debut al trupei MEN lansat la inceputul acestui an, “Talk About Body”, vor fi parte din expozitia Desire is WAR.

Gyarfas OLAH (n. 1975, Tusnad, RO) este incepand cu anul 2006, designer-ul principal si parte a echipei care a creat fashion label-ul Rozalb de Mura. O parte din cele mai recente desene si colaje ale sale, care combina curajos si conspirativ masculinul cu femininul, vor fi expuse in contextul proiectului Desire is WAR.

Ioana Nemes (1979-2011) a fost unul dintre cei mai aclamati si expusi artisti ai generatiei sale. A participat la Bienala de la Istanbul, TR (2009) sau la UTurn Copenhaga, DK (2009), iar lucrarile sale au fost expuse la Art in General NY (2011), Secession Vienna, AT (2010), Smart Project Space Amsterdam, NL (2009) si Kunsthalle Fridericianum, Kassel (2006). In cadrul acestei expozitii, Ioana Nemes va fi prezenta cu un statement din proiectul “Monthly Evaluations”, seria Alpha, in care pune in discutie statutul femeii-geniu.

Karol Radziszewski (n. 1980, traieste si lucreaza la Varsovia, PL) este initiatorul si co-creatorul  Flying Szu Szu Gallery, dar si fondatorul si editorul-sef al “DIK Fagazine”. Pentru proiectul din Sibiu, Karol va expune o selectie de fotografii facute in 2007, in timpul unei excursii la Ocna Sibiului, o zona cu lacuri sarate din apropiere de Sibiu – o gasca de tineri, baieti si fete, acoperiti cu namol se misca si interactioneaza ritualic intr-un spatiu natural plin de tensiune si neasteptat.

Emily Roysdon (n. 1977, traieste si lucreaza la New York, US si Stockholm, SE) este artist vizual si scriitor; lucreaza la limita dintre performance, instalatie, text, video si curatoriat. In Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal, Emily Roysdon va prezenta o lucrare abstract-poetica din seria „Ecstatic Resistance”.

Ryan Trecartin (n. 1981, traieste si lucreaza in New Orleans, US) este unul dintre cei mai inovativi artisti video de astazi, folosindu-se de manipulari digitale sofisticate, capturi de pe internet, preluari din cultura pop sau animatie. Ultimul sau solo-show, “Any Ever” a fost prezentat la MoMA PS1, New York, US si la Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, FR. In expozitie Ryan Trecartin este prezent cu o  lucrare video despre marturisirea publica a identitatii gay.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *