LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Desire is war @ Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal

de veiozaarte  |  12 iulie, 2011  |  0 comentarii

despre artistii participanti

Apparatus 22 este un art and fashion collective initiat in 2011 in Bucuresti, RO. In acest an, Apparatus 22 va prezenta proiecte in publicatia KILOBASE BUCHAREST A – H  comisionata pentru expozitia “Image to be projected until it vanishes”, Museion Bolzano, IT; la MAK – Museum of Applied Arts/ Contemporary Art, Viena, AT, si la Steirischer Herbst festival, Graz, AT. Lucrarile din expozitie aduc impreuna iconuri din fashion si academia  – unindentified modelling objects, puse alaturi de imaginea lui Deirdre McCloskey, transsexual, profesor de istoria economiei.

Muhammad Alieste un artist multidisciplinar care traieste si lucreaza la Karachi, PK. Interesat de complexitatea sexualitatii, a emotiilor si a erotismului care deriva de aici, Muhammad Ali va expune in spatiile galeriei de arta contemporana din Sibiu doua fotografii recente: “Muntazir” si “Wuthering Heights”.

Stefan Botez lucreaza cu fotografie, video si colaj. La ora actuala se specializeaza in practici artistice in spatiul public la Haute école d’art et de design din Geneva. Pentru expozitia Desire is WAR, Stefan Botez a pregatit o serie de fotografii intitulata „Mi-e dor de tine“, dedicata unui fost iubit din Geneva, un statement  emotional si impulsiv in acelasi timp, bazat pe jocuri lingvistice si pe memorie spatiala.

Katja-Lee Eliad (traieste si lucreaza la Bucuresti, RO) este un artist vizual care lucreaza cu desen, video si sound. Lucrarea prezentata in proiectul de fata, Explica, recompune elegant, prin imagine si sunet, momentele unei relatii, incertitudinile si fricile, amintirile placute si dezamagirile.

Farid Fairuz (s-a nascut la Beirut, LB, traieste la Bucuresti, RO) a zguduit scena de arta contemporana din Romania cu performance-uri manifest prin care a criticat esecul societatii locale in materie de capitalism, sexualitate, productie culturala si religie. In deschiderea expozitiei, Farid Fairuz va sustine un performance inspirat de cadrul local, si motivat de aspiratiile conceptuale ale curatorilor.

Mikhail Karikis(nascut in Grecia, traieste si lucreaza la Londra, UK) are un background in muzica, arhitectura si arte vizuale. Performance-urile sale audio si video au fost prezentate la Tate Modern, Whitechapel Gallery, BAFTA, British Film Institute, Kings Place London sau Tate Britain. Karikis este unul dintre artistii comisionati pentru o serie de performante care au avut loc in Pavilionul Danemarcei la editia actuala a Bienalei de la Venetia. In Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal, instalatia de sunet al lui Mikhail Karikis va vorbi despre complicatiile si perceptiile eronate care apar intr-o relatie din cauza comunicarii pe internet.

Matts Leiderstam (n. 1956, traieste si lucreaza la Stockholm, SE). Cel mai recent solo-show al sau a fost prezentat la Kunsthalle Düsseldorf, DE; Malmö Museum of Art, SE; Turku Museum of Art si Kuntsi Museum of Modern Art, Waasa, FI. Lucrarea “Returned, Parc Mont Royal” este un fragment dintr-un demers artistic complex  prin care Leiderstam vorbeste despre ideea de abandon si despre pericolul reintoarcerii. Artistul documenteaza transformarea, uneori invizibila, a unor parcuri recunoscute in ghidurile gay ca cruising places, prin inserarea in peisaj a unei copii a picturii lui Poussin „Primavara sau Adam si Eva in paradisul terestru“.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *