LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Desire is war @ Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal

de veiozaarte  |  12 iulie, 2011  |  0 comentarii

Muzica ocupa un loc distinct in prezentare, avand in vedere interesul nostru in potentialul sau de a actiona ca un instrument de comunicare in masa al ideilor radicale, dar in acelasi timp si al celor mai veritabile emotii si dorinte queer.

Am pornit in acest demers de la conexiunea istorica dintre comunitatea queer, artele vizuale si muzica. Numerosi muzicieni au folosit muzica pop, dance sau rock impreuna cu referinte culturale si istorice pentru a accelera recursul la critica politica; in alt spectru, povesti personale reale inspirate de dorinta pentru persoane de acelasi sex au fost inserate intr-un mediu rezistent la ele, reusind sa sustina un mesaj care altfel ar fi avut un impact mai putin resimtit.

Dsplay-ul expozitional, realizat in colaborare cu arhitecta Laura Paraschiv, deconstruieste un cliseu conform caruia cultura urbana a comunitatii queer se rezuma la petreceri, promiscuitate si un lifestyle glamuros. Lucrarile vor fi integrate intr-un set post-party, haotic care descompune suprafata stralucitoare si face loc problemelor reale ale comunitatii queer, dilemelor si posibilelor solutii de transformare a lipsurilor dintre normele heterosexuale si queer in forme de expresie si metode de intelegere a diferentelor culturale si sexuale. In spatiul de expunere pot fi consultate diverse materiale despre subiecte queer: reviste, publicatii, selectii de muzica, etc.

Expozitia a fost realizata cu sprijinul generos oferit de: Institutul Polonez Bucuresti, Analix Forever, Eu sunt! Tu?, Accept, add, Henkel, PSI Romania

Parteneri media: Hype Street, Veioza Arte, Ginger Group

***

Echipa: Maria Farcas, Oana Iordan, Sebastian Moldovan, Erika Olea, Laura Paraschiv.

Multumiri: Ciléne Andréhn, KILOBASE BUCHAREST, Rebecca Cleman, Angelica Dumitrescu, Electronic Arts Intermix, Yasir Husain, Bogdan Istrate, Sumbul Khan, Tudor Kovacs, Olivia Mihaltianu, Natalia Mosor, Claudia Pascu, Barbara Polla, Noemi Revnic, Alina Serban, Ioana Ulmeanu.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *