LALELE, LALELE - prima premieră a anului la MACAZ
CinePOLSKA – filme poloneze la București
PEOPLE OF ROMANIA se lansează la galeria Simeza
All Stars For Outernational
La drum cu tata, un road movie plin de candoare, din 3 februarie în cinematografe

Exista plaja si dupa Vama Veche sau inainte, depinde de unde vii

de Lidia Neagu  |  26 august, 2011  |  0 comentarii

Opresc un titicar si simt ca e musai sa ma urc in el ca sa iau tot tripul de vacanta pe litoral. Ma dau jos in Jupiter si o iau pe o alee care desparte in doua un lac. Pe partea dreapta apa e mai jegoasa, iar pe stanga mai curata. Dupa ce l-am traversat, m-am trezit direct pe plaja, unde am gasit o mare inghesuiala, dar bine organizata, cu alei facute din placi de lemn ca sa mergi printre sezloange. Pe o parte sunt umbrelute din stuf, pe o parte sunt umbrelute din textila, iar intre ele ar trebui sa fie zona de cearceafuri, dar nu prea e nimeni pe acolo.

De la un bar din apropiere se auzea la radio local un DJ care tinea mortis ca dupa fiecare melodie sa ne aduca amine urland ca suntem la mare, pe plaja si ca trebuie sa ne distram. Yuuhuu! Si baga dupa aia hi-q. Putin mai incolo, in coltul golfului, descopar alte atractii ale plajei: plimbatul cu skijetul, cu banana sau canapeaua. Pentru 15 minute de skijet-aiala pe mare platesti 100 de lei, sau mai e varianta cu 10 minute si o lasa ei la un 70 de lei. Cea mai ieftina era banana, pe care cereau 10 lei. M-am gandit ca nu arata prea atractiva plaja incat sa fac baie si tot am continuat sa merg pe plaja.

Toata zona e compusa din mici golfuri, construite din stabilopozi. Unele au cate un barulet dotat cu radio dat la maxim, dar sunt si altele sunt linistite, fara barulete sau alte atractii. Dupa o perioada, simteam caldura din ce in ce mai aprins si nu era nicaieri umbra. In partea asta de litoral sunt mai multe hoteluri si pareau renovate, spre deosebire de atmosfera din Olimp. Nu stiam cat mai am de mers pana in urmatoare statiune si simteam ca ma incurc deja intr-atatea planete. Urmeaza Venus sau Saturn? Cat timp incercam sa imi aduc aminte ordinea lor, dau de o terasa cu cinci mese sub o umbra masiva de la cativa plopi.

EVENIMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *